.: برق قدرت و تازه های برق و الکترونیک :.

خبر, اختراعات,مقاله,کتاب, جزوه...

.: برق قدرت و تازه های برق و الکترونیک :.

خبر, اختراعات,مقاله,کتاب, جزوه...

نقاشی مدارهای الکتریکی با قلم نقره

شرکت «الکترونیکس» قلم جدیدی ابداع کرده که به کاربر امکان خلق مدارهای الکتریکی را با نقاشی کردن ‌آ‌نها می‌دهد.

این قلم از جوهر نقره‌ رسانا پر شده و «Circuit Scribe» نام دارد.

این سیستم ابداعی در سال 2011 در آزمایشگاه تحقیقات پروفسور جنیفر لویز واقع در دانشگاه ایلینویز، در مرحله تحقیقاتی بود و اکنون لویس به همراه بارت واکر، شرکت «الکترونیکس» را با هدف تولید و بازاریابی این محصول تاسیس کرده‌ است.


هدف این دو دانشمند ارائه سیستم‌های ساده برای ساخت مدار گزارش شده است. تمام آنچه در این سامانه موردنیاز است یک باتری، گیره کاغذ و چراغ ال‌ای‌دی است.

با استفاده از قلم مزبور و نقاشی کردن خطوط با جوهر نقره، هر فردی قادر به خلق مدارهای عملیاتی خواهد بود. گفته می‌شود این قلم با چندین ابزار الکترونیکی مانند کیت ابداعی «ماکی ماکی(Makey Makey)» سازگار است.

لویز و واکر اکنون در حال جمع‌آوری بودجه از طریق سایت «کیک‌استارتر» هستند و برای تحقق این هدف مجموعه‌ای از اجزای الکتریکی را برای حامیان این قلم طراحی کرده‌اند.

منبع:کنجکاو

تکنیک جدید تولید برق از ترافیک !

یک مهندس مکزیکی سیستمی ابداع کرده‌ که قادر به تولید نیروی الکتریکی با استفاده از جریان وسایط نقلیه و عابران پیاده است.

ابزار جدید با ضبط نیروی خودروهای در حال حرکت، قادر به تولید الکتریسیته کافی جهت نیرودهی به یک منزل مسکونی است.

هکتور ریکاردو ماکیاس هرناندز، طراح این سیستم مدعی است سامانه وی انرژی پایدار را با هزینه‌ پایین ارائه می‌دهد، زیرا از بتون خیابان‌ها استفاده می‌کند. 

ادامه مطلب ...

طراحی نیروگاه همجوشی هسته‌ای قابل‌حمل

یک شرکت ایتالیایی به نام «کاتالیزور انرژی» (ECAT) پیش‌سفارش‌های نیروگاه همجوشی سرد قابل‌حمل خود را دریافت کرده است.

این نیروگاه توسط «آندرئا روسی» ابداع شده است.

همجوشی سرد یک ابزار نظری مهارکننده میزان بزرگی انرژی با جوش‌دادن اتم‌ها به یکدیگر است. همجوشی معمولی فرایندی است که خورشید را نیرودهی می‌کند و روندی بسیار داغ به شمار می‌آید.

دانشمندان سال‌ها به دنبال یافتن شیوه‌ای جهت اجرای همجوشی سرد بوده‌اند که به میزان بالای گرما نیاز نداشته باشد.گفته می‌شود، تاکنون هیچ کسی به جز روسیه قادر به یافتن شیوه‌ای برای انجام چنین فرایندی نبوده است.

نیروگاه جدید از یک کاتالیزور نوع نیکل به اندازه نانو استفاده می‌کند و زمانی که هیدروژن به این مجموعه افزوده می‌شود، گرما و مس مناسب تولید می‌شود.

نیروگاه ابداعی بسیار کوچک بوده و ابعاد آن به اندازه 20*20*1 سانتی‌متر گزارش شده است.

شرکت سازنده 106 عدد از این واحدها را در یک کانتینر تعبیه کرده و تمامی آن‌ها در کنار یکدیگر نیروگاه ECAT 1MW را تشکیل می‌دهند، که به بهای 1.5 میلیون دلار به فروش می‌رسد.


منبع:کنجکاو

کمربند بزرگی از پانل خورشیدی به دور ماه

یک شرکت مهندسی در ژاپن قصد دارد یک کمربند از پانل خورشیدی را به طول 10 هزار و 941 کیلومتر به دور استوای ماه ببندد تا آن را به یک ایستگاه پانل خورشیدی بزرگ تبدیل کند.

بر اساس اعلام مهندسان شرکت شیمیزو  این حلقه ی خورشیدی عظیم 400 کیلومتر پهنا دارد و  توسط روبات های کنترل از راه دور ساخته خواهد شد.

این حلقه از پانل خورشیدی، می تواند 13 هزار ترا وات انرژی خورشیدی را جمع آوری کرده و به شکل امواج میکرو و لیزر به زمین ارسال کند تا انسان از روی زمین آن را برای استفاده در شبکه برق ملی به الکتریسته تبدیل کند.

ر اساس اعلام این شرکت بزرگ مهندسی عمران و ساخت و ساز، خط استوای ماه در معرض نور خورشید قرار دارد و در آنجا خبری از مشکلاتی که در زمین در رابطه با تولید انرژی خورشیدی وجود دارد، نیست.

این شرکت قصد دارد این طرح را در سال 2020 به صورت پایلوت عرضه و در سال 2035 آن را اجرایی کنند.


منبع کنجکاو

ساخت باتری هایی که هرگز ضعیف نمی شوند

دانشمندان برای نخستین بار الکترودی برای باتری ساخته اند که خود ترمیم شونده است؛ یافته ای که راه برای نسل بعدی باتری های بادوام در خودروهای الکتریکی ، تلفن همراه و دیگر وسایل الکترونیکی هموار می کند.  

پژوهشگران دانشگاه استنفورد می گویند الکترود خود ترمیم شونده از میکروذرات سیلیکون ساخته شده است که به طور گسترده در صنعت نیمه رساناها و پیل های خورشیدی استفاده می شوند. راز پشت این ابتکار در یک پلیمر کشسان نهفته است که این الکترود را می پوشاند، آن را متصل به هم نگه می دارد و به طور خود به خود ترک های ریزی که در طول عملکرد باتری ایجاد می شوند، ترمیم می کند.

"چائو وانگ" پژوهشگر مقطع پسا دکتری در دانشگاه استنفورد و دو محقق دیگر این پلیمر خود ترمیم شونده را در آزمایشگاه پروفسور "ژنان بائو" استاد مهندسی شیمی این دانشگاه ساخته اند.

 

ادامه مطلب ...